Tjej som håller i en mobil med Teoriappar på skärmen

4 tips för att klara teoriprovet

Statistik från Trafikverket visar att 58% kuggar teoriprovet på första försöket. Gör INTE samma misstag. Läs alla våra tips nedan.

Börja plugga i god tid

Många gör misstaget att börja plugga några dagar innan provet. Statistik visar att 60% kuggar provet på första försöket. Det bästa sättet är att dela upp plugganden i korta sektioner och plugga lite varje dag.

Öva INTE enbart på frågor

Felet många gör är att endast plugga frågor de fått från sin trafikskola eller i gratisappar. När du enbart pluggar teorifrågor lär du dig ytligt, och all ny kunskap försvinner snabbt. Genom att ta in kunskap på olika sätt lär du dig på djupet. Det kan vara att läsa om däck, se en video om däck, svara på frågor om däck, lära dig svåra ord som har med däck att göra.

Man ligger och pluggar på golvet

Lär dig inte rätt svar, lär dig fakta

Fokusera inte på att lära dig rätt svar på frågorna. Du måste lära dig fakta och förstå frågan på djupet för att lära dig. Genom att läsa förklaringar till alla frågor, kolla upp svåra ord du inte kan eller diskutera körkortsteori ihop med en förälder eller kompis gör att du verkligen lär dig på djupet.

Provet är svårare än vad du tror

Varannan person som skriver teoriprovet kuggar. Detta är för att många pluggar för lite eller tror att provet är enkelt. Provet är otroligt svårt och du måste plugga för att klara det. Ingen kan allt som kommer på provet utan att plugga. Du kommer att behöva plugga många timmar om du ska ha en chans att klara provet på första försöket. Det är inte enkelt, men om du pluggar i vår app kommer du att klara det!

Bli en av de 42% som klarar teoriprovet på första försöket!